42

Gratis regenboogvlaggen binnen twee uur weg

In aanloop naar Coming Out Dag op 11 oktober konden Almeerders deze week een regenboogvlag ophalen. Dat bleek een groot succes. De vrijwilligers die de vlaggen uitdeelden waren binnen twee uur door hun voorraad heen.

Er waren in totaal honderd vlaggen verspreid over Almere Buiten, Stad, Haven en Poort. De meeste vlaggen lagen in Almere Stad waar binnen twee uur geen vlag meer te halen was. In de andere stadsdelen ging dat zelfs sneller. De vlaggen werden uitgedeeld in aanloop naar Coming Out dag op 11 oktober. De gemeente Almere hangt dan de vlag uit en doet een oproep aan Almeerders om hetzelfde te doen en zo de LHBTI+ gemeenschap te steunen.

Nieuwe versie van de regenboogvlag
De uitdeel-actie is onderdeel van de Regenboogmaand in Almere, die 11 oktober van start gaat op Coming Out Dag. De gemeente Almere hangt de nieuwe inclusieve regenboogvlag uit, die een jaar lang op het stadhuisplein zal waaien. De nieuwe vlag is naast de regenboogkleuren uitgebreid met een pijl en wat nieuwe kleuren voor meer inclusiviteit. Zo zijn er kleuren toegevoegd voor transseksuelen en mensen met een donkere huidskleur.

Meer informatie voor meer begrip
Sem van Dijk is lid van Diversity en was betrokken bij de organisatie, die een brief schreef naar de wethouder om de regenboogvlag permanent uit te hangen. Die kwam tot stand door een samenwerking van de Almeerse regenboog gemeenschap. Sem is van mening dat er betere educatie moet komen, zodat mensen van de LHBTI+ gemeenschap beter begrepen worden en minder snel als anders gezien. Volgens Jongerenwerker Suleika El Mhassani wordt er op school nog te weinig gedaan. ‘’Scholen geven er wel aandacht aan op Coming Out Day en Paarse Vrijdag, maar dat zijn maar twee dagen in het hele jaar. Eigenlijk moet je het hele jaar hiermee bezig zijn en moet het zichtbaar zijn, zodat er uiteindelijk minder jongeren gepest worden.’’

 

Dit vind je misschien ook interessant