29

Almeers talent voor beeldende kunst klaar voor finale Kunstbende

Marieke Kersten mag Almere vertegenwoordigen in de finale van de Kunstbende-wedstrijd. De 19-jarige beeldend kunstenaar doet voor het eerst mee en wist de finale van Flevoland direct te winnen in de categorie EXPO.

Marieke durfde nooit mee te doen met de Kunstbende, maar dit was het laatste jaar dat het kon, aangezien deelname tot en met 19 jaar is. Het hielp ook mee dat de Kunstbende haar werk op Instagram tegen kwam. ‘’Dat heeft me ook doen besluiten om mee te doen. Mijn werk heeft een ideaal toekomstbeeld als betekenis en die boodschap wil ik graag verspreiden.’’ Het kunstwerk van Marieke schetst een samenleving waarin iedereen gelijk is aan elkaar.

Het mooie van de kunstbende
Volgens Marieke vond de jury het mooi dat ze met haar werk een grote groep mensen wil aanspreken voor verandering. Bij de voorronde mocht ze op het podium over haar werk vertellen. ‘’Op het podium stond een bank waarop ik werd geïnterviewd en op de achtergrond werd een foto van mijn schilderij getoond. Het was spannend en ik was ook heel zenuwachtig van tevoren.’’ Bij de finale moet ze het nog een keer doen. Daarnaast wordt haar schilderij opgehangen waar zodat aanwezigen kunnen langslopen en een audiotour met daarbij een audiotour.

Marieke zit in het 2e jaar van de Kunstacademie Graphic Design en is al haar hele leven bezig met kunst. ‘’Mijn prijs bij de voorronde van Flevoland was een EXPO-tour wat inhoudt dat mensen mijn werk op drie plekken in Flevoland kunnen zien, waaronder bij Urban Village. Ik heb er ook een merchandise naast ontwikkeld, die ik graag wil uitbrengen zodat dit verspreid kan worden.’’

Dit vind je misschien ook interessant