54

140 studenten willen Almeerse afvalproblemen oplossen

Studenten van hogeschool Windesheim in Almere proberen het afvalprobleem in de stad op te lossen. 140 studenten doen mee aan een zogenoemde ‘Zero Waste Hackathon’ waarin zij drie dagen brainstormen over de afvalvraagstukken.

Afval is al jaren een doorn in het oog van de gemeente. Afgelopen zomer bleek nog dat de hoeveelheid grofvuil in vijf jaar tijd is verdubbeld. Freek Hofland, communicatieadviseur bij Windesheim: “Het gaat voornamelijk over zero waste. Dus niet over hoe we meer afval kunnen ophalen, maar echt hoe er minder afval geproduceerd kan worden.”

Veertien Almeerse bedrijven hebben een vraagstuk ingestuurd voor de opdracht. “De studenten gaan de bedrijven helpen om een bepaalde vraag op te lossen. Ze gaan dus kijken hoe ze er in die hele keten er iets aan kunnen doen om minder afval te krijgen.”

Wethouder Maaike Veeningen verzorgde op maandag de opening van de hackathon. De studenten zullen op het einde van de hackathon hun ideeën pitchen aan de bedrijven.

Dit vind je misschien ook interessant