28

Brownies&downieS mist titel ‘Leukste Horecateam’

Het team van Brownies&downieS in Almere-Buiten heeft de titel ‘Leukste Horecateam van Nederland’ niet gewonnen. De wedstrijd is onderdeel van de Week van de Horeca en werd dit jaar voor het eerst gehouden. Restaurant ‘t Noorden in Aalten ging met de eer strijken.

Bij Brownies&downieS leren jongeren met een verstandelijke beperking het horecavak. Ze zaten bij de laatste zes finalisten van de wedstrijd die onderdeel is van de Week van de Horeca.

“We zijn echt leuk en wij doen ons best,” zegt Robbin Marten. “We zetten ons voor honderd procent in.” Ook Daniël Hofstede doet z’n uiterste best. Hij loopt met een dienblad naar buiten en helpt een klant. “Wij zijn het leukste team, het is hier heel gezellig en het eten is lekker, ik zou zeggen kom langs!”

Voor Brownies&downieS is de lockdown-periode extra pittig geweest, vertelt begeleider Monique van Tongeren: “Het is voor hen moeilijker relativeren”. Veel van de jongeren hebben een langere aanloop nodig. Sommigen hebben wel een maand nodig gehad om weer in het werkritme te komen.

Dit vind je misschien ook interessant