Nieuw: In cadeauwinkel je rijbewijs verlengen

Tussen de mokken, sokken en sleutelhangers kunnen mensen sinds kort in een Almeerse cadeauwinkel hun rijbewijs verlengen. Afgelopen zomer had de gemeente lange wachttijden om documenten aan te vragen. Angela ten Hove van Cadeau Chateau speelde daar slim op in. 

De ondernemer maakte al langer pasfoto’s voor officiële documenten. Sinds afgelopen augustus is ze officieel erkend door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Daardoor mag de winkel de verlengingen bij de overheidsinstantie aanvragen en hoeven mensen niet te wachten op een afspraak bij het stadhuis. “Bij het stadhuis duurt het meestal een paar weken voordat je terecht kunt, die wachttijd vervalt dus nu.”

Tijdens het gesprek met Ten Hove komt een Almeerse vrouw binnen voor de verlenging van haar rijbewijs. Zij moet haar foto opnieuw laten maken en de gemeente verwees daarom voor de aanvraag ook door naar de cadeauwinkel. “Dit gaat makkelijk. Niet dat ik weer terug hoef te gaan naar het gemeentehuis, alles wordt in een keer afgehandeld.”

Het aanvragen van een rijbewijs kan alleen voor mensen die al een rijbewijs hebben. Het moet dus echt gaan om een verlenging. Mensen die hun rijbewijs voor het eerst aanvragen moeten nog altijd naar het loket burgerzaken van de gemeente. De gemeente vindt het goed dat ook daar rijbewijzen verlengd worden en sturen ook mensen door.  Het ophalen van het nieuwe rijbewijs is wel bij de gemeente en niet in de cadeauwinkel tussen de mokken en sleutelhangers.