32

‘’Het mooie van kunst is dat je mensen kan raken’’

Over een week is de langverwachte finale van de landelijke Kunstbende in Amsterdam. Er staan dan ook vier Almeerders op het podium. Het duo Sadie en Nikita wonnen de voorronde in Flevoland binnen de categorie Theater.

Voor de 19-jarige Sadie wordt het de tweede keer dat ze in de landelijke finale staat. Vorig jaar deed ze mee in de categorie film en dat vond ze een leuke ervaring. Sadie had niet verwacht dat ze door zou gaan, omdat de andere deelnemers er professioneler uit zagen. Nu er dit jaar minder beperkingen zijn van corona is het nog leuker om in de finale te staan.

Sadie heeft samen met Nikita een act in elkaar gezet, waarbij hun talenten zijn samengevoegd. Nikita is Spoken Word artiest en heeft veel met taal, terwijl Sadie zich meer bezig houdt met beweging. De twee vriendinnen wilden absoluut samen deelnemen aan de wedstrijd van de Kunstbende. Daarom kozen ze voor een act die goed aan sloot bij hun tijd, beschikbaarheid en interesse. Sadie vindt het gaaf om een podium te krijgen en mensen kennis te laten maken met wat zij maakt.

Dit jaar gaat Sadie na de finale nog met een coach aan de slag. Omdat ze de voorronde in Flevoland heeft gewonnen, krijgt ze een traject om te kijken hoe ze zichzelf kan verbeteren.

 

Dit vind je misschien ook interessant