35

Kilo’s wiet en 70.000 euro in beslag genomen door politie

De politie in Almere heeft dinsdag een hennepplantage en gedroogde wiet gevonden bij invallen in Duin, Literatuurwijk, Stad en op bedrijventerrein De Vaart. Ook werd er geld, auto’s en een wapen in beslag genomen.

De doorzoekingen waren in woningen aan de Eddastraat, de Jaap ter Haarstraat, de Iskurstraat, de Blekerstraat en een bedrijfspand aan de Remmingweg. In totaal werd er voor twaalf kilo aan gedroogde henneptoppen en 70.000 euro contant geld aangetroffen en in beslag genomen. Bij een kwekerij werden 229 planten gerooid en vernietigd.

Naast de henneptoppen en de plantage werden bij de doorzoekingen ook ruim 1000 vermoedelijke pillen harddrugs, meerdere slag- en steekwapens en een vuurwapen gevonden. De politie nam daarnaast twee personenauto’s en meerdere digitale gegevensdragers in beslag.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant