27

Jongerenwerk wil aanstaande ouders ondersteunen met project VIP2B

Jongerenwerk Almere gaat van start met project VIP2B: ‘Very Important Parent To Be’. Dit project helpt met name meisjes die op jonge leeftijd moeder zijn geworden.

‘’Veel jonge moeders weten niet dat ze recht hebben op kinderopvang en kinderopvangtoeslag en hoe ze dat kunnen regelen. Als je alleen bent als moeder, heb je vaak geen netwerk en is het regelen van opvang een probleem, waardoor je dan ook niet naar school kan. Wij kunnen als jongerenwerker deze jonge moeders opvangen en voor ondersteuning zorgen.’’ Aldus jongerenwerker Suleika El Mhassani.

‘’De meiden komen wekelijks bij elkaar, delen hun ervaringen en verhalen en stellen elkaar vragen. Over het algemeen gaat het over relatieproblemen en vragen over de opvoeding van hun kinderen. Moeder zijn is zwaar, helemaal als je op jonge leeftijd moeder wordt. Wij willen deze meiden motiveren om ze dat ook in te laten zien. En om te laten weten dat wij ze willen ondersteunen bij het ouderschap.’’ aldus Suleika.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Jongerenwerk Almere.

 

Dit vind je misschien ook interessant