68

Zeven aanhoudingen wegens drugsgebruik na illegaal feest

De politie heeft zondagmorgen een verkeerscontrole gehouden onder de bezoekers die per auto vertrokken na een illegaal feest bij het Zilverstrand in Almere. Van de twintig gecontroleerde bestuurders bleken er zeven achter het stuur te zitten terwijl ze harddrugs hadden gebruikt, meldt het Team politie Verkeer Midden-Nederland. Zij zijn aangehouden.

Twee van de opgepakte bestuurders waren niet zelf op het feest geweest. Ze zeiden dat ze iemand kwamen ophalen die na het gebruik van alcohol en/of drugs niet meer in staat was om zelf te rijden. Volgens de politie stonden er bij het strand ongeveer vijftig voertuigen. Daarvan bleven er dertig staan omdat de bestuurders toch maar te voet vertrokken.

Een arts heeft van alle verdachten bloed afgenomen om vast te stellen hoeveel en welke drugs er precies zijn gebruikt. Wie voor de eerste keer wordt betrapt op rijden onder invloed van drugs krijgt een boete van 850 euro, als het om één drug gaat. Dat bedrag loopt snel op als het vaker gebeurt; dan kan ook het rijbewijs worden ingenomen en worden er taakstraffen uitgedeeld.

 

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant