58

Studenten vangen lerarentekort op

Acht middelbare scholen van de Almeerse Scholen Groep (ASG) gaan studenten inzetten om een gedeelte van het lerarentekort op te vangen. De studenten kunnen onder meer helpen bij het nakijken en surveilleren tijdens een toets. Tot nu toe hebben zich 50 studenten aangemeld.

Met de zogeheten ‘invalpool’ worden volgens ASG de leraren ontlast en krijgen de mogelijke toekomstige docenten alvast een binding met de school. Volgens de coördinator van het project, Luite Duursma, ontstaat er een win-winsituatie. De docenten geven aan welke hulp ze kunnen gebruiken, waarna wordt gekeken welke student daarbij past. ASG gaat ervan uit dat er nog meer aanmeldingen volgen op de 50 die er al zijn.

Er is zowel in het basis- als voortgezet onderwijs een lerarentekort in Flevoland. Almere behoort zelfs tot de vijf steden in Nederland met het grootste lerarentekort.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant