52

Nationale sportweek: topsporter worden bij de Almeerse frisbeeclub

Het is Nationale Sportweek en dat betekent dat sportclubs in Nederland hun deuren openen om nieuwe leden te vinden. Ook Ultimate Frisbeeclub Almere Spinners staan te popelen om nieuwe leden binnen te halen.

Frisbeeën, het is in Nederland nog geen hele bekende sport, maar volgens trainer Ricardo is frisbee veel meer dan een beetje overgooien. “Het is een grote sociale teamsport zonder scheidsrechter.” Ultimate Frisbee heeft volgens Ricardo veel weg van rugby en American Football. “Je speelt op een veld, zeven tegen zeven met twee eindvakken. De bedoeling is dat de schijf wordt gevangen in het eindvak van de tegenstander.”

Forehand, backhand, upside-down. De sport kent veel technieken, maar is volgens Ricardo erg toegankelijk. Omdat er niet veel clubs zijn in Nederland is het spelen op hoog niveau niet uitgesloten. “Vanuit clubs is het heel makkelijk om door te stromen naar try-outs of open trainingen van het Nederlandse team. Die zijn heel leerzaam en open voor elke speler, jong of oud.”

Wie nog twijfelt aan een sportcarrière. In 2028 is de sport onderdeel van de Olympische Spelen. Genoeg tijd om nog topsporter te worden.

Er zijn nu geen berichten om te laten zien.