246

Legervliegtuigen vliegen opvallend laag boven Almere

Twee legervliegtuigen vlogen donderdagmiddag laag over het centrum van Almere. Volgens een ooggetuige vloog een transportvliegtuig van de Koninklijke luchtmacht op lage hoogte langs appartementencomplexen Silverline en De Wave. Ook de redactie van 1Almere zag vanuit de achtste verdieping van het WTC het vliegtuig laag langsvliegen.

1Almere heeft antwoord gekregen van de Koninklijke Luchtmacht op vragen hierover. Het ging om een militaire oefening. Twee dagen geleden vloog hetzelfde vliegtuig in Amersfoort ook laag over. Het gaat Falcon Leap, een internationale oefening voor parachutisten. Ook werd er geoefend met het droppen van lading, daarom moeten de vliegtuigen laag vliegen.

De vliegtuigen zorgden voor opschudding bij inwoners van Almere en andere delen in Flevoland. Zo zegt René dat hij de vliegtuigen vanaf zijn tuin krankzinnig laag zag vliegen.

 

Dit vind je misschien ook interessant