Almere barst van de mooie initiatieven. 1Almere besteedt daar met regelmaat aandacht aan.

Bij manege De Stek in Driemaster Sportpark in Markerkant is Ferry bezig met het borstelen van de paarden. Hij heeft een verstandelijke beperking en werkt al tien jaar bij De Stek. Het enthousiasme straalt van hem af. Het bijzondere aan deze manege is dat mensen met een beperking hier niet alleen paardrijlessen kunnen volgen, maar ook de mogelijkheid krijgen om zelf les te geven. Een uniek concept in de regio vertelt eigenares Monique Werkhoven. Zij vindt dat iedereen echt mee moet kunnen doen in de maatschappij. 

“De cliënten die hier lessen volgen komen voor de sociale contacten en ontspanning. De ruiters zonder beperking komen vooral voor de individuele aandacht.” vertelt Werkhoven. Volgens haar heeft De Stek verschillende uitrustingen die het lessen voor iedereen toegankelijk maken. “We hebben speciale zadels, een tillift om mensen op het paard te tillen en we doen aan back riding. Dan krijgt een cliënt een instructrice erbij op het paard die hen vasthoudt en zo kunnen ze ook op buitenrit.”

De paarden borstelen, opzadelen en ruiters begeleiden, Ferry doet het allemaal. Maar het liefst zit hij zelf op zijn lievelingspaard Flip. “Hij is gewoon heel lief”, zegt Ferry.

Weet jij ook een mooi initiatief in Almere dat bijdraagt aan de maatschappij en aandacht verdient? Mail naar info@1Almere.nl

Comments are closed.