De tegenvaller van ruim 1 miljoen euro voor de Floriade die vandaag bekend werd, kan niet in zijn geheel uit de risicoreservering worden gehaald. Dat stelt fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV. De gemeente heeft alle financiële risico’s van de Floriade ingeschat en daar zit niet de post rijplaten bij. Dat is een nieuw risico dat niet gedekt is, stelt de PVV voorman.

De gemeente meldde vandaag dat er voor 455 duizend euro rijplaten nodig zijn om de wegen te beschermen die zijn aangelegd op het Floriade terrein. Die wegen liggen er al voor de tuinbouwtentoonstelling en straks de nieuwe wijk Hortus. Maar grote vrachtwagens moeten daar nog overheen om de paviljoens te bouwen van het evenement. En daar zijn de nieuwe wegen niet geschikt voor, die worden dan kapotgereden. Daarom moeten er rijplaten worden gehuurd en er op gelegd worden. D66 noemt dit een geval van ‘domme pech’ en beter nu ontdekken dan achteraf weer repareren. De PVV vindt het eerder getuigen van onkunde.

D66 is minder te spreken over het feit dat de complete subsidie van de provincie Flevoland niet binnen is gehaald en dat de provincie 600 duizend euro niet over maakt. Daar moet de wethouder binnenkort maar tekst en uitleg over geven, vindt de partij. Volgens D66 wordt eind volgende maand een nieuwe begroting opgesteld voor 2022 en daar moeten alle financiële tegenvallers in verwerkt zijn. Dan is ook duidelijk of de huidige risicoreservering van 28,5 miljoen voldoende is, of dat er meer gereserveerd moet worden voor tegenvallers.

De Pvda laat weten geen extra geld te willen geven aan de Floriade organisatie en vindt dat de Floriade BV tegenvallers zelf moet oplossen en niet langer mag aankloppen bij de gemeente. De VVD zegt niet zo blij te worden van tegenvallers van rondom de Floriade, maar ziet ook dat het evenement veel oplevert voor de stad, maar het laatste nieuws valt tegen.

Wil je meepraten over dit onderwerp dat kan op onze Facebook pagina klik hier

Comments are closed.