95

Als ik op het podium sta, ben ik echt in mijn ‘zone’

Zangeres Jaïnda staat volgende maand in de finale van de Kunstbende-wedstrijd. De 18-jarige zangeres won afgelopen zomer de voorronde van Flevoland in de categorie ‘Muziek’. Nadat ze vorige twee edities als tweede eindigde, wist ze dit jaar wel de eerste prijs in de wacht te slepen.

‘’Voor mij voelt het heel speciaal dat ik heb gewonnen, omdat de laatste keer is dat ik mee kan doen.’’ De wedstrijd is voor deelnemers van 13 tot en met 18 jaar, die een passie voor kunst hebben of een podium zoeken om hun talent te laten zien. Jaïnda kon de afgelopen tijd weinig op de bühne staan, maar dankzij de Kunstbende staat ze weer te zingen. Door mee te doen met de Kunstbende heeft Jaïnda een paar optredens gekregen en mocht onlangs bij de Kunstlinie etalageconcerten geven

Wat het oplevert om mee te doen
Het begon toen ze op het Arte College zat in Almere Poort. ‘’Er komen steeds scouts om mensen te spotten en mijn vriendin werd zo ontdekt. Toen bedacht ik bij mezelf dat ik ook gewoon mee ging doen. In die tijd had ik mijn eerste nummer geschreven en vond het leuk om dat bij de Kunstbende ten gehore te brengen.’’

Het bijzondere van de kunstbende
De Kunstbende regelt niet alleen optredens voor artiesten, ze ondersteunen ook bij het proces. Volgens Jaïnda is ze goed geholpen met hoe ze op het podium moet staan. ‘’Ik ben nu minder zenuwachtig en heb minder podiumangst. De Kunstbende heeft mij die veilige omgeving gegeven waar ik word omringd door mensen die allemaal bezig zijn met hun passie voor muziek.’’

Op 2 oktober is de finale in Amsterdam. ‘’Ik ben heel zenuwachtig! Het is straks voor heel Nederland, dat is wat anders dan alleen Flevoland. Toch kijkt ze er naar uit om op het podium te staan. ‘’Dat is geweldig! Ik voel me dan echt in mijn ‘zone’. Als je echt iets aan het doen bent, waar je heel erg van geniet, dan heb je niet door wat er om je heen gebeurt. Alsof je in de woonkamer bent, muziek aan het maken. Dat zie ik als mijn ‘zone’’’.

 

Dit vind je misschien ook interessant