50

Geen przewalskipaard in Almeers dictee: ‘Ik heb even moeten puzzelen’

Robert Mienstra, de schrijver van het Almeers Dictee
Robert Mienstra, de schrijver van het Almeers Dictee

Is het een D, een T en hoe schrijf je nou precies przewalskipaard? Vanavond vindt het Almeers Dictee plaats. Journalist Robert Mienstra van de krant Almere Deze Week mocht dit jaar het dictee opstellen.

Mienstra is twee avonden bezig geweest met het schrijven van de tekst. “Ik vond het een eer om gevraagd te worden. Het schrijven van de tekst is niet zo moeilijk, maar het Almeers dictee is natuurlijk een spelletje en daar heb ik twee avonden aan zitten puzzelen.”

Onderwerp nog geheim

Over de inhoud van de tekst laat Mienstra nog niks los; “My lips are sealed.” Toch wil hij wel een kijkje bieden in zijn schrijfproces.Mijn eerste zin was: ‘In dit dictee komt het woord przewalskipaard niet voor’, maar dat zinnetje heb ik maar geschrapt.”

Aanmelden voor het dictee is niet meer mogelijk. De avond in De Nieuwe Bibliotheek is uitverkocht en is niet online te volgen. Het dictee zal worden opgelezen door burgemeester Franc Weerwind.

Dit vind je misschien ook interessant