Ondernemer Amel Brandenburg  van café Het Boemeltje in Almere zit in zak en as. Door rioolwerkzaamheden moet zij tien dagen lang haar terras sluiten. Ze hoorde het nieuws pas een paar dagen geleden en is boos over de manier waarop zij dit van de gemeente te horen heeft gekregen. 

Brandenburg zit met het café in het midden van  het stationsplein. “Ze gaan het hele terras openbreken. Er komt een hekwerk dus onze zaak is sowieso niet zichtbaar. Helemaal als wij geen eigen looppad krijgen vanaf het station. Vorige week dinsdag had ik een omzet van 200 euro, dat moet  normaal 800 euro zijn.”

Zonder looppad ziet de ondernemer de inkomsten somber in. De gemeente heeft wel aangeboden dat Brandenburg een aantal tafels mag neerzetten op 120 meter van haar café.  “Met alle goede wil van de wereld; ik ga geen 120 meter lopen om iemand een kopje koffie te brengen en vervolgens terug te lopen omdat iemand om een zoetje vraagt. Als ik geen eigen looppad krijg verwacht ik nul euro omzet.”

De werkzaamheden aan het café duren tot en met 15 september.

Comments are closed.