52

Almeerse hogescholen starten nieuw collegejaar met fysiek én digitaal onderwijs

Het nieuwe collegejaar in Almere is begonnen. Dat betekent dat alle studenten weer fysiek op school mogen zijn. Aeres Hogeschool kiest er dit collegejaar voor om al het onderwijs op het nieuwe gebouw in Almere te houden. Windesheim Almere heeft besloten tot een mix van fysiek en digitaal onderwijs.
Teamleider Linda Nol van Aeres Hogeschool is blij om alle studenten weer te zien in de nieuwe school. “Fantastisch. Leuk om al die studenten te zien na een hele tijd, waarin we weinig mensen hebben kunnen zien.” Het persoonlijke contact, het kleine gebouw en veel stagiaires buiten de deur zijn voor Aeres de redenen om alle colleges dit jaar fysiek te houden. “Maximaal 28 studenten per groep, dus we zitten lang niet op de 75 waar de overheid de grens trekt.”

Hbo’ers zijn blij met fysiek onderwijs

Studenten moeten zowel op Aeres als op Windesheim een mondkapje op in de gangen. Ook moeten ze anderhalve meter afstand houden. In de klas mag het kapje af en mogen de studenten naast elkaar zitten. Op Aeres zijn ze blij dat ze weer naar school kunnen. “Chill dat je geen anderhalve meter afstand meer hoeft te houden”, zegt een student. Een medestudent: “Gewoon geweldig. Het is twee jaar geleden dat ik hier studeerde.”

Windesheim kiest voor fysiek en online

Ook directeur Kees Stolwijk van Windesheim Almere is blij dat hij weer studenten mag ontvangen. Toch kiest Windesheim dit jaar voor fysiek én digitaal onderwijs. Volgens Stolwijk gebeurt dat, omdat er behoefte aan is. “Sommige onderdelen hebben voor studenten toegevoegde waarde om dat op afstand te doen, om dat in een andere samenstelling te doen of op een andere moment te doen.” Dan gaat het onder andere om hoorcolleges, de praktijklessen zijn in het schoolgebouw.

De studenten van Windesheim Almere zijn blij dat ze weer naar hun gebouw kunnen. Ze kijken voorzichtig positief naar de mix van fysieke en online colleges. “Als je maar het fysieke maar niet mist, want dat is wat wij studenten nodig hebben”, zegt een van hen. Een ander: “Van mij mag het wel alleen fysiek, maar één keer per week online is ook prima.”

Dit vind je misschien ook interessant