48

Swingend afscheid voor onderwijsechtpaar na 40 jaar voor de klas

Het onderwijsechtpaar Fred en Marian Aangeenbrug heeft dinsdag afscheid genomen van basisschool Het Samenspel in de Stedenwijk in Almere. Daar hebben zij maar liefst 40 jaar gewerkt.

De leerkrachten gaan genieten van hun welverdiende pensioen. De leerlingen en collega’s zorgden voor een groots en feestelijk afscheid in Caribische sferen met een brassband. “We werden er bijna een beetje stil van, overweldigend”, zegt Marian. Fred kwam in Stedenwijk als twintiger. “Ik heb de wijk zien opbouwen, zien groeien. En je groeit zelf mee met de kinderen en de veranderingen in het onderwijs.

“Directrice Ina van Ek zal het onderwijsechtpaar missen. “Dit zijn twee pijlers. De kinderen zijn enthousiast. Ze weten ze naar een hoger plan te trekken, ze weten precies wat er nodig is.” Basisschool Het Samenspel bestond voorheen uit twee locaties: de Flevoschool en de Waterlandschool. In 2012 zijn ze samengevoegd tot het Samenspel, dat deel uitmaakt van Brede School Stedenwijk.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant