48

Eerste dag voor studenten in nieuw Aeres-gebouw op Floriadeterrein

In het nieuwe gebouw van de Aeres Hogeschool op het Floriadeterrein in Almere werden maandag voor het eerst lessen gegeven. Even wennen dus voor de studenten en het onderwijspersoneel omdat ze elkaar na een periode van online lessen weer zagen in de klas op een geheel nieuwe locatie.

De Aeres Hogeschool is het eerste gebouw op het Floriadeterrein dat helemaal klaar is voor gebruik. Er moet nog wel het één en ander gebeuren om de omgeving netjes te maken. Voor de studenten maakt het allemaal niet uit want ze mogen weer en zijn positief over het nieuwe schoolgebouw.

“Het is nog in ontwikkeling maar het wordt steeds mooier en mooier,” vertelt een student biologie. “Het is leuk om hier te zijn want vanwege corona was alles dicht. Nu heb je weer contactlessen en kun je je beter concentreren, dat is beter.”

Vooral het dakterras op het nieuwe gebouw is populair om wat tijd door te brengen tussen de lessen. Vooral van het uitzicht op de stad en het Floriadeterrein wordt genoten. “Ik vind het echt geweldig, het is een super innovatief gebouw”, vertelt een student op het dakterras. “Overal zijn zonnepanelen en het is echt supergroen. Het is een voorbeeld voor andere hogescholen.”

Dit vind je misschien ook interessant