54

‘Lage vaccinatiegraad in Almere is zorgwekkende situatie’

Het aantal besmettingen dat ruim boven het landelijke gemiddelde ligt, een flink aantal ziekenhuisopnames waardoor het Flevoziekenhuis onlangs de COVID-afdeling weer moest openen en een vaccinatiegraad die achterblijft bij de landelijke trend. Ook in Almere is corona nog geen verleden tijd en dat baart de plaatselijke VVD en CDA zorgen.

Met name de vaccinatiegraad die achterblijft is voor die partijen reden om het college van burgemeester en wethouders nogmaals te bevragen. VVD en CDA willen weten wat de gemeente nog meer kan doen om de vaccinatiegraad in de stad op te hogen.

Volgens Koen Bokhorst van de VVD hebben eerdere acties aan het begin van de zomer de vaccinatiebereidheid onder Almeerders al wel iets omhoog gekregen, maar is het nog niet voldoende. Bokhorst benadrukt nog wel dat inwoners niet gedwongen kunnen worden om de prik te nemen. Maar het blijft volgens hem wel een feit dat een hoge vaccinatiegraad nodig zal zijn om de samenleving weer helemaal te kunnen openen. De vragen van VVD en CDA worden donderdagavond beantwoord door het college van B en W van Almere

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omroep Flevoland en 1Almere.

Dit vind je misschien ook interessant