38

Tentoonstelling over de wereld achter ons voedsel

Donderdag opent in Almere een voedselmuseum: ‘n Wilde Keuze. Met een pop-up tentoonstelling wil de organisatie aandacht vragen voor duurzame, inclusieve en toekomstbestendige oplossingen in het voedsellandschap. ‘n Wilde Keuze is te zien in Almere Poort, bij het terrein van theatergezelschap Vis à Vis.

Volgens Robin Vroom van het museum is het niet ongewoon dat kunstenaars en musea steeds meer bezig zijn met voedsel, omdat het op zoveel verschillende manieren invloed heeft op de leefwereld van mensen. “Maar zo’n pop-up voedselmuseum waar het alleen maar gaat over ons voedselsysteem en de mensen die daar mee bezig zijn, volgens mij is dat een eerste keer.”

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in vier ‘werelden’ van voedsel: het aardehuis, het waterhuis, het verhalenhuis en het medicijnhuis. Het aardehuis gaat bijvoorbeeld over de kringloop van het eten. “Van boer naar bord het eten volgen, en dan van bord naar compost. En dan van compost weer naar nieuw voedsel”, vertelt Vroom.

De tentoonstelling is van 26 augustus tot en met 3 oktober te zien, voorafgaand aan de voorstelling WILD van Vis à Vis.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant