66

Coronatesten zonder afspraak voor scholieren en studenten

Leerlingen en studenten van het voortgezet onderwijs, het MBO en het HBO kunnen vanaf maandag 30 augustus een coronatest doen zonder daarvoor een afspraak te maken. De GGD wil het voor jongeren makkelijker maken om zich te laten testen. En dat heeft alles te maken met dat de scholen en opleidingen weer beginnen.

De GGD wil eventuele obstakels en belemmeringen die er voor jongeren zijn zoveel mogelijk wegnemen. “Scholieren en studenten die nu soms nog twijfelen of zij zich met milde verkoudheidsklachten wel moeten laten testen, willen we het zo gemakkelijk mogelijk maken.’’ legt GGD-arts Charlie van der Weijden uit.

“We hebben gemerkt dat jongeren het soms toch lastig vinden om de telefoon te pakken en een afspraak te maken. Wanneer ze dat niet hoeven te doen, maar gewoon langs kunnen komen op het moment dat het hen goed uitkomt, hopen we dat meer jongeren zich laten testen. Juist ook als zij alleen maar milde klachten hebben. Alleen samen krijgen we corona eronder, en dat begint met het testen als je klachten hebt”, zegt Van der Weijden.

Voorlopig is het testen zonder afspraak alleen bedoeld voor scholieren en studenten. En dat kan ook alleen op de testlocaties van GGD Flevoland in Almere en Lelystad. Om de drukte zoveel mogelijk tegen te gaan roept de GGD de jongeren op om ’s ochtends voor 12.00 uur langs te komen. En voor de middag kan dat voor 16.00 uur. Op de testlocaties kunnen de jongeren zo naar binnenlopen. Wel wordt er gevraagd om een identiteitsbewijs mee te nemen en een mondkapje te dragen.

 

Dit vind je misschien ook interessant