33

Graffiti-vandalen slaan toe in De Meenten

In de wijk De Meenten in Almere zijn afgelopen nacht een basisschool, huizen en auto’s beklad met graffiti. Onduidelijk is nog wie er achter het vandalisme zit.  

Bewoners kijken met verbazing naar hun bekladde auto’s. Zo ook Cunie Bos, de auto van haar dochter zit onder de graffiti. “Dit is belachelijk, het is echt heel naar dit. Het gaat weer een hoop geld kosten en al die auto’s moeten schoon worden gemaakt. Kentekenplaten zijn vol gespoten met graffiti, dus dan mag je de straat niet op.”

De teksten lijken willekeurig geplaatst. Zo is op basischool de Klaverweide de tekst: “kanker Klaverweide” te zien en staan op auto’s teksten als “werkuh”, “kras” en “ga je dan”

Gemeente maakt school schoon

Op basisschool zijn de meeste teksten verwijderd door de gemeente. De schoonmaker geeft omwonenden nog wat tips over hoe ze makkelijk de verf van hun auto kunnen afhalen.

Buurtbewoners hoorden vannacht schreeuwende jongeren in de buurt. Maar de dader of mogelijk daders zijn niet gezien. De politie is inmiddels langs geweest in de buurt en onderzoekt de zaak.

Reageren? Dat kan via onze Facebookpagina! Heb je een tip? Mail ons dan op info@1almere.nl

Dit vind je misschien ook interessant