59

Extra beveiliging en veranderde sluitingstijd op kermis Almere

De Almeerse kermis op de Esplanade gaat zaterdagavond al om 20:00 uur dicht. Dat is drie uur eerder dan de bedoeling was. De organisatie besloot de sluitingstijd te vervroegen naar aanleiding van de onrust op het terrein de dag ervoor. Ook is er extra beveiliging ingezet.

Een woordvoerder van de gemeente geeft aan: “We willen dat de kermis een leuk uitje is voor iedereen. Een herhaling van vrijdagavond willen we niet. Daarom hebben we, in goed overleg met alle betrokkenen, besloten om deze maatregelen te treffen”.

Op vrijdag ging de kermis ook al een uur eerder dicht, nadat tientallen jongeren over de hekken waren geklommen en er vechtpartijen ontstonden. Een medewerker zei daarover: “Ik heb het nooit zo gek als dit meegemaakt.”

Zondag verandert er niets aan de openingstijden. Op deze laatste dag eindigt de kermis om 21:30 uur.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant