52

Uitfestival Almere gaat niet door in september door coronamaatregelen

Het Uitfestival in Almere is voor het tweede jaar op rij geannuleerd. Dat blijkt uit een mail aan deelnemers vanuit de organisatie van het festival. De organisatie denkt dat het door de huidige coronamaatregelen niet mogelijk is om het festival door te laten gaan. Het festival zou dit jaar plaatsvinden van 24 tot 26 september in Almere Centrum.

Op het Uitfestival krijgen theater en muziekvoorstellingen een podium. Zij kunnen zich via het festival aan het publiek presenteren.  In 2019 deden 80 artiesten en 120 voorstellingen mee aan het festival.

Niet wachten op versoepelingen

Op 20 september volgt een nieuwe persconferentie van Mark Rutte over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen. De organisatie wil daar niet op wachten. “Het is organisatorisch niet mogelijk om te wachten op de persconferentie met regelgeving vanaf 20 september. Dit brengt te veel (financieel) risico mee, omdat de overheid tot nu toe regelmatig van beleid is gewisseld.”

De organisatie van het festival geeft aan de pijlen te richten op 2022. “Een bijzonder jaar waarin de Floriade plaatsvindt. In Almere Centrum zullen de reguliere evenementen plaatsvinden, zoals ook het uitfestival Almere in het laatste weekend van september.”

 

Dit vind je misschien ook interessant