50

Introductieweek studenten gaat door in aangepaste vorm

De studentenverenigingen in Almere hebben het programma van de introductieweek dit jaar aangepast. Vanwege coronamaatregelen verwelkomen [‘endzjin], Bazinga en Agon samen maximaal 100 nieuwe studenten. Het aantal activiteiten wordt beperkt en er vinden geen gezamenlijke overnachtingen plaats in bijvoorbeeld tentenkampen.

De introductieweek ging vorig jaar niet door. Voor dit jaar hebben de drie verenigingen afgesproken om drie losse introductiedagen te organiseren van dinsdag tot en met donderdag. Op die manier krijgt elke vereniging de mogelijkheid om zich voor te stellen aan de nieuwe studenten en een eigen open dag te houden. Zo gaat Agon met een groep studenten roeien. Bazinga gaat een tocht met verschillende opdrachten door de stad organiseren en [‘endzjin] gaat onder meer een kroegentocht in Almere houden.

Volgens Lise van Oosterhoudt van Bazinga zijn er dit jaar tussen de 1.700 en 2.000 eerstejaars die hun studie bij Windesheim en Aeres Hogeschool in Almere beginnen. Door de coronamaatregelen is het onmogelijk om een introductieweek voor honderden studenten te organiseren, zegt ze.

Volgens Van Oosterhoudt wilden veel studenten meedoen aan het evenement maar zij moest hen teleurstellen. De eerste honderd studenten die zich snel hebben ingeschreven, mogen meedoen aan de activiteiten. Van Oosterhoudt: “Wie het eerste komt, wie het eerste maalt. Binnen een week waren we volledig vol.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant