48

Almeerse Wolunie zoekt hulp voor bouw Floriadepaviljoen

De Almeerse Wolunie is druk op zoek naar materialen voor de bouw van hun kunstpaviljoen op het Floriadeterrein. “We zijn op zoek naar extra handen en materialen.” aldus bestuurslid Nel van Dijk. De organisatie zoekt onder meer nog naar leer, veren, textiel en potjes.

Het paviljoen zal aan de binnenkant voor een groot deel bestaan uit wol van de Almeerse schaapskudde. De wol wordt geverfd door zonlicht en de sappen van planten, wat samen voor een kleurrijk paviljoen moet zorgen. “We zijn al maanden bezig met de voorbereidingen voor de binnenkant van het paviljoen. Dat doen we nu nog in de schaapskooi en straks in het paviljoen.”

Deze week vond de overdracht van de kavel plaats. De wolkunstenaars mogen dus met het terrein aan de slag.  “In september gaan we bouwen en eind augustus hopen we de fundering te leggen”, zegt van Dijk.  De verwachting is dat het paviljoen op tijd af is voor de openingsdag van de Floriade, 14 april volgend jaar.

Dit vind je misschien ook interessant