50

Opgeknapte meubelstukken met Almeers essenhout in nieuw gebouw Aeres

Hogeschool Aeres opent na de zomervakantie de deuren van het gloednieuwe schoolgebouw op het Floriadeterrein in Almere. Het merendeel van de meubelstukken in het pand zijn hergebruikt of opgeknapt, onder meer met Almeers essenhout.

Het Almeerse hout is verwerkt in de statafels die Jim van der Wardt van TheCrazySmile in Almere Haven ontwierp en maakte. “We hebben de poten van een gewoon tafeltje doormidden gezaagd”, vertelt Van der Wardt. “Daar hebben we stukken tussen gezet van gedraaid Almeers essenhout. Zo hebben we van een laag, normaal bureau een statafel gemaakt.”

In het nieuwe gebouw van Aeres Hogeschool staan verschillende soorten meubels. Een derde is nieuw, een derde bestaat uit opgeknapt meubilair en de rest is gemaakt van oud materiaal.

De oude meubelstukken kregen een kleine make-over om te passen in het ontwerp van Mascha Langevoort van Studio M74. “Aeres houdt zich vooral bezig met thema’s als bodem, water, mens en leefomgeving, food en lucht”, zegt Langevoort. De kleuren van de stoelen en tafels komen overeen met het thema van die verdieping. “Hier zie je bijvoorbeeld de vijg en hierboven hebben we blauw en wolken.”

Langevoort hoopt dat ook de leerlingen en docenten tevreden zijn met het resultaat als ze terugkeren van zomervakantie. “De oude school zat in een vrij kaal pand in het centrum. Dit nieuwe gebouw geeft hopelijk veel energie en inspiratie.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant