59

Paddenstoelenhuis door crowdfunding bijna waterdicht

Annette en Didier van der Poel uit Oosterwold hebben inmiddels genoeg geld opgehaald om hun bijzondere droomhuis weer wat verder af te bouwen. Drie jaar geleden begon familie van der Poel aan de bouw van hun draaiende ‘woondome’. Maar de materialen van het huis kwamen nooit aan en de 100.000 geïnvesteerde euro’s waren weg. Het gezin startte een crowdfunding.

“We zijn hartstikke blij dat mensen zo begaan zijn”. vertelt Didier van der Poel die de bouw van het huis nu momenteel zelf doet. Met de opbrengst van de inzameling worden er ramen besteld. Maar dan is nog niet alles opgelost; voor de hogere ramen is op dit moment nog geen budget. Die worden voorlopig dichtgespijkerd. “Vorige week stond het hele huis vol water na de vele regen die is gevallen. De ramen zijn op dit moment dus echt prioriteit.”

Bijna waterdicht

De familie heeft als doel om alles voor de winter waterdicht te krijgen en dat doel lijkt bijna behaald. “Gisteren heb ik het dak dicht gemaakt, ook de kozijnen voor de ramen zitten er al in. Ik verwacht dat we de komende twee weken het huis zo goed als waterdicht hebben.”

Op de vraag of het huis überhaupt nog afkomt reageert van der Poel volmondig met ‘ja’ waarop zijn vrouw hem lachend naroept met ‘volgende zomer’. “Het gaat hoe dan ook afkomen. Stoppen is geen optie.”

Dit vind je misschien ook interessant