46

Almeers kunstwerk in Groningen snel weer weggehaald

De muurschilderingen van het Almeers-Amsterdamse kunstenaarscollectief Kamp Seedorf op een kade in Groningen zijn weggehaald door de gemeente. De kunstenaars maakten deze week een afbeelding van een eierbal, een lekkernij die zijn oorsprong vindt in Groningen.

“We hebben in de gemeente een aantal locaties waar dit soort uitingen zijn toegestaan, maar deze monumentale kademuur hoort daar niet bij”, legt de gemeente Groningen donderdag aan RTV Noord uit.

De kunstenaars maken momenteel een reis door Europa. Een van de tussenstops was Groningen. ​​​​​​”Toen we de eierbal geproefd hadden, zeiden we: dit is lekker, hoezo hebben ze dat bij ons niet? We zijn meteen gaan zuipen en schilderen”, liet Kamp Seedorf eerder weten. De gemeente wil echter geen uitzondering maken voor een schildering van het Groningse icoon. “Dan is het hek van de dam”, zegt de gemeente.

Kamp Seedorf was donderdag niet bereikbaar voor een reactie op de beslissing van de gemeente.

Dit vind je misschien ook interessant