59

Almeers kunstenaarscollectief Kamp Seedorf strijkt neer in Groningen

Het Almeerse kunstenaarscollectief Kamp Seedorf heeft deze week op een kade in Groningen een muurschildering gemaakt. De kunstenaars maakten een afbeelding van een eierbal, een lekkernij in Groningen.

De anonieme kunstenaars reizen momenteel door Europa. Groningen lag toevallig op de route. “We wilden sowieso nog een keer een eierbal proeven, dus dat was meteen een goede reden”, vertelt een van de kunstenaars aan RTV Noord. De lekkernij bestaat uit een soort ronde, stevige kroket met een heel of een half ei erin.

Vindicatvrije zone
De eierbalschildering volgde na het maken van een bord met daarop de tekst ‘Vindicatvrije zone’. Dat is een studentenvereniging in Groningen. “Toen we de eierbal geproefd hadden, zeiden we: dit is lekker, hoezo hebben ze dat bij ons niet? We zijn meteen gaan zuipen en schilderen”, vertelt Kamp Seedorf.

Foutje
De kunstenaars maakten wel een klein foutje. Het vlaggetje in de schildering is namelijk een Rotterdamse vlag en niet die van de stad Groningen. Het is volgens Kamp Seedorf niet helemaal hun schuld. “Laatste x dat we Henk van de administratie een vlaggetje laten schilderen”

Het collectief is inmiddels weer vertrokken uit de stad. Ze gaan richting het Oosten.

 

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland

Dit vind je misschien ook interessant