64

Opbouw kermis op nieuwe Esplanade in volle gang

Nog twee dagen en dan is het zover: De kermis in Almere Stad is er weer. De kermis staat dan tien dagen lang op de vernieuwde Esplanade, waar voor het eerst sinds de opening een evenement plaats gaat vinden. Vorig jaar ging de zomerkermis niet door, omdat de organisatie de coronamaatregelen niet kon naleven. Dat is dit jaar wel het geval. De opbouw is in volle gang en gaat aankomende vrijdag open. 

Almere City Marketing vermeldt op hun website wat er is te zien en te doen op de kermis. Ze geven aan dat alle 25 attracties er dit jaar weer staan. De eerste attracties hebben al een proefronde gedraaid. Bezoekers kunnen onder andere terecht bij het Funhouse, de Break Dance en de botsauto’s. Net als voorgaande edities is er op zaterdag 14 augustus een geluids- en lichtarme kermis tussen 12.00 en 14.00 uur.

Eerste gebruik van nieuwe Esplanade
De kermis is het eerste evenement op het vernieuwde terrein van de Esplanade. Alweer een jaar geleden kreeg de geasfalteerde vlakte een make-over. Er is meer groen gekomen en een grote waterpartij. Wat de kermisbouwers van de opgeknapte locatie vinden weten we niet; ze mochten van Almere City Marketing de pers hierover niet te woord staan. Maar op het eerste gezicht gaan de attracties prima samen met de nieuwe indeling.

Stoplicht voor toegang
Directeur van Almere City Marketing Nik Smit geeft aan dat ze ervoor hebben gezorgd dat de kermis dit jaar leuk, maar ook veilig is. ‘’Zo is er een looproute in één richting, kun je op diverse plekken je handen desinfecteren, is er een gescheiden in- en uitgang en een stoplicht dat aangeeft hoe druk het is op het terrein. Er mogen in totaal 900 bezoekers tegelijk de Esplanade op. Bij groen is er voldoende plek, bij oranje zit het bijna vol en bij rood is het maximum bereikt.’’

Informatie over de openingstijden zijn te vinden op de website van Visit Almere.

 

Dit vind je misschien ook interessant