27

Pompen of verzuipen voor Almere Sailors

De basketballers van profclub Almere Sailors hebben voor 1 september geld nodig. Er is in totaal 30.000 euro nodig om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Anders valt nu al het doek voor de club die vorig jaar werd opgericht.

Volgens voorzitter Rinus Balvert staat het voortbestaan van de club op het spel. ‘’Als wij niet voldoende budget hebben dan accepteert de BNXT-League ons niet. Ze willen het risico niet lopen dat je gedurende het seizoen zou omvallen. Zo staan wij er ook in. We willen niet aan de competitie beginnen als we niet zeker weten dat we het seizoen ook kunnen afmaken” vertelt Balvert.

Acties om te overleven
De deadline om de financiële problemen op te lossen is op 1 september. De club is daarom een crowdfundingsactie gestart. “Daarnaast hopen we bestaande sponsors te benaderen om te vragen of zij wat meer kunnen doen. We zijn ook in gesprek met de overheid om te kijken of we vanuit het coronafonds ondersteuning kunnen krijgen.” legt Balvert uit.

Als het Almere Sailors lukt om de begroting sluitend te krijgen dan begint de ploeg op 24 september aan de nieuwe competitie in de BNXT League.


Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1
Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant