52

Gemeente gaat niet handhaven bij bouw Floriadekas

De gemeente Almere gaat niet tot handhaving over bij de bouw van een grote kas op het Floriadeterrein. Vorige week bleek dat de bouw begonnen is, zonder dat de vergunning al verleend is.

Voor het weekend gaf de gemeente aan op maandag te gaan kijken op het Floriadeterrein. Dat heeft inmiddels plaatsgevonden.  “Wij constateren ook dat er is begonnen met de bouw van de kas. Wij gaan niet handhaven want wij verwachten dat de vergunning elk moment afgegeven kan worden”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

NIDA stelt raadsvragen

Raadslid Hassan Buyatui van NIDA noemt de situatie “onacceptabel” en heeft inmiddels raadsvragen gesteld over de bouw van de floriadekas. Eerder spraken andere raadsleden zijn ontstemt over over de bouw van de kas. Zo noemde Colette Holter van de VVD het bouwen zonder vergunning “onhandig” en sprak Toon van Dijk van de PVV over “gesjoemel met de regels.”

Dit vind je misschien ook interessant