93

Volgende week eindelijk weer kermis in Almere  

Dit jaar gaat de zomerkermis op de Esplanade in Almere Stad door. Vanaf 13 augustus staat de kermis tien dagen lang op de vernieuwde Esplanade. Vorig jaar ging de kermis in verband met de beperkende coronaregels niet door.

Funhouse, Break Dance en de botsauto’s; alle 25 attracties staan er dit jaar weer. Nik Smit van Almere City Marketing is blij dat de kermis in Almere weer doorgaat. Hij laat weten dat de kermisorganisatie het vorig jaar moeilijk had met de regels omtrent kermissen en corona. “In 2020 zouden gasten zich moeten registreren om de kermis te bezoeken. Uit ervaring bleek dat dit niet goed werkte. Om die reden ging het vorig jaar niet door.” Dit jaar zijn de regels versoepeld en mogen kermisgasten zonder registratie weer komen.

Maatregelen om besmettingen te voorkomen

“We hebben ervoor gezorgd dat de kermis dit jaar leuk maar ook veilig is” , vertelt Smit. Zo zijn er een eenrichtingslooproute, desinfectiezuilen, een gescheiden in-en uitgang en een stoplicht dat aangeeft hoe druk het is op het terrein. Er mogen in totaal 900 bezoekers tegelijk de Esplanade op. Bij groen is er voldoende plek, bij oranje zit het bijna vol en bij rood is het maximum bereikt.

De kermissen in Almere Haven en Buiten waren eerder dit jaar gepland en konden niet doorgaan. Wel komt er nog een Halloweenkermis en een winterkermis in november.

Dit vind je misschien ook interessant