50

Weerwind mag definitief burgemeester Almere blijven

Franc Weerwind mag definitief beginnen aan zijn tweede termijn als burgemeester van Almere, dat blijkt uit de agenda voor de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering. Op 26 augustus zal Weerwind opnieuw de eed afleggen en is hij voor de komende zes jaar weer aan Almere verbonden als burgemeester.

Dit voorjaar stemde de gemeenteraad al in met de herbenoeming van Weerwind, het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels ook goedkeuring gegeven zo blijkt.

Eerder liet Weerwind zich al uit over een mogelijke herbenoeming: “Deze stad is een stad die groeit, dit is een vitale stad, een stad die krachtig is en durft te pionieren. Hier bied je mensen ruimte om te wonen en kwaliteit. Deze stad heeft ook de capaciteit en kwaliteit voor een grote toekomst. Daar wil ik mij voor inzitten.”

Dit vind je misschien ook interessant