30

Geen strandfestival ZAND dit jaar door maatregelen kabinet

Strandfestival ZAND gaat dit jaar niet door. Volgens de organisatie valt het feest niet te organiseren onder de strenge voorwaarden die het kabinet maandag bekend heeft gemaakt. De tickets van de mensen die al een kaartje hebben gekocht worden automatisch omgezet naar entreebewijzen voor volgend jaar augustus.

Het festival op het Almeerderstrand stond gepland op zaterdag 21 augustus en trekt jaarlijks 25.000 bezoekers. Tijdens het festival zijn er ook optredens van artiesten zoals Krezip, Kensington en Nick & Simon. Door de strenge voorwaarden van het kabinet kan het dit jaar dus niet door gaan. Alleen eendaagse festivals met maximaal 750 bezoekers, die een vaste zitplaats aangewezen krijgen mogen door gaan. De bezoekers moeten ook volledig gevaccineerd zijn of een herstelbewijs of negatieve testuitslag kunnen laten zien.

Hoop voor Graceland
Festival Graceland op het scoutingterrein in Zeewolde kan wel door gaan, omdat de organisatie bezoekers een vaste zitplaats toe wijst. Het festivalterrein is daarnaast uitgebreid met een aantal hectare. Directeur Gerda van Veen denkt niet dat de maatregelen invloed hebben op de sfeer. “Het festival bestaat vooral uit optredens van muzikanten en sprekers waarbij zitten geen probleem is. We verwachten dat iedereen zich zonder verzet aan de regels zal houden.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

 

Dit vind je misschien ook interessant