Door slechte afvoer van regenwater stroomden er afgelopen weekend modderstromen door de straten van nieuwbouwwijk Almere Duin. Ook lag een auto bijna op de bodem van een bouwput.

Het is niet de eerste keer dat het mis gaat, zegt bewoner Bernard Schep. “Het was niet zo erg als in Limburg, maar doordat er geen waterafvoer is, verandert de weg met flinke regenbuien in een modderstroom.” Door de regen en het wegzakkende zand gleed een auto van de weg af en stonden alleen de voorwielen nog op stevige ondergrond.

Gemeente had actiever kunnen zijn
Schep zegt dat de gemeente wel een actievere rol had kunnen aannemen in het bouwproces. “Er wordt hier al volop gebouwd, maar ze zijn pas nu met de afvoer bezig. De gemeente had dat handiger aan kunnen pakken. Dit zorgt echt voor schade.”

Door de wateroverlast stond een parkeergarage in de buurt blank. Ook de begane grond van een woontoren bleef niet droog.

De gemeente zegt in een reactie dat ze het een heel vervelend incident vindt en dat maandagochtend een calamiteitenaannemer is ingeschakeld om herstelwerkzaamheden te verrichten. “Probleem bij deze locatie is dat dit nog een bouwterrein is waar de terreinafwerking nog moet gebeuren. Wanneer er dan een extreme regenbui overheen trekt dan heeft het zand even dus geen houvast”, aldus de woordvoerder van de gemeente. “Op andere plekken waar de terreinafwerking wel klaar is, is het zand niet gaan verschuiven.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Comments are closed.