52

Almeerders beginnen webshop om kinderwens te betalen

Om hun kinderwens te realiseren, zijn de Almeerders Walther Verheij en Rick Otten een webshop begonnen. Met de opbrengsten van hun Pa-Pa kleding, hoopt het stel de kosten van een IVF-traject te betalen. Walther: “Onze droom is dat we over een paar jaar echt een gezin zijn met een kleine spruit die hier door het huis loopt.”

De kosten voor zo’n IVF-traject met draagmoeder kunnen oplopen tot 100.000 euro. Walther: “We moeten voor de draagmoeder de behandelingen betalen, de advocaten moeten betaald worden en alle trajecten die er omheen zitten moeten ook bekostigd worden.”

De twee willen niet via een crowdfunding de kosten betalen. “Wij hebben ons leven lang hard gewerkt en houden er niet van om ons handje op te houden en dat we dan zeggen:”stort geld voor ons want dan kunnen we een gezin stichten.” Wij willen er iets voor doen en toen dachten we aan kleding, want dat heeft iedereen nodig.”

Het stel verkoopt shirts, tassen en sweaters. Hun huis in de Almeerse Filmwijk is deels omgetoverd tot magazijn en fotostudio voor de webshop. Rick: “We hebben bewust voor de naam Pa-Pa gekozen, het staat voor pa en pa, twee mannen die samen graag een kind krijgen.”

Opluchting door uitspraak rechter

Vorige week won een ander stel een rechtszaak. Daardoor moet de Tweede Kamer beslissen of homostellen een deel van de kosten voor het IVF-traject vergoed krijgen via de belastingdienst, dit is al wel het geval voor lesbische stellen. Walther was maar wat opgelucht toen hij het nieuws hoorde: “Dit gaat heel veel geld schelen.”

Walther en Rick zijn naast de webshop ook een blog begonnen waar ze hun ervaringen over het IVF-traject delen met de buitenwereld. Walther: “Een kind krijgen is eigenlijk iets van twee mensen; iets intiems van jullie samen. Voor ons is het anders, want wij hebben heel Nederland nodig om ons gezin te kunnen vormen. Toen dachten we: laten we ons traject dan ook maar delen met de wereld in de hoop dat andere wensvaders daar iets aan hebben.”

Dit vind je misschien ook interessant