Theatervoorstelling ‘Als varkens konden vliegen’ is gisteravond in première gegaan. Het is een liefdesverhaal tussen een vrouw en een drone. De voorstelling is gebaseerd op de persoonlijke ervaring van hoofdrolspeler Maya Link. De actrice is ook theatermaker en gebruikte deze unieke gebeurtenis ter inspiratie.

Met Pasen was Link op bezoek bij haar ouders en waren ze op het strand in Bergen toen een drone verscheen. Uit de drone klonk een stem die waarschuwde dat er anderhalve meter afstand moest worden gehouden. Zo niet dan volgde er een boete van 390 euro. ‘’Ik dacht wat is hier aan de hand, dit is mijn strand! Hier ben ik opgegroeid!’’ aldus Link. Uiteindelijk bleek het om een testvlucht te gaan van de politie, die de lockdown drone aan het proberen was.

Drone staat symbool voor coronajaar
De ontmoeting met de drone gaf Link inspiratie om een theaterstuk te schrijven over het afgelopen coronajaar. ‘’Over hoe we ons zijn gaan verhouden tot technologie, worstelen met Zoom, emoties proberen over te brengen via digitale middelen. En hoe we de intimiteit zijn gaan missen.‘’ Het theaterstuk is geregisseerd door Marianne Seine, artistiek leider van Vis à Vis.

‘’Nu we een zomerstop hebben met onze eigen voorstelling WILD, konden we LINK & KO uitnodigen in ons theater om zes avonden te spelen’’ aldus Seine. ‘’Maya is al jaren kind aan huis en een echte vriendin van Vis à Vis.’’ Zo ontstond de band tussen Vis à Vis en Link wat nu tot een samenwerking heeft geleid. De voorstelling is tot dinsdag te zien in Almere.

 

Comments are closed.