54

Eigenaar elektrische auto hoeft boete van 259 euro niet te betalen

De boete van 259 euro die Almeerder Radjesh Karia kreeg vanwege de laadkabel van zijn elektrische auto, wordt kwijtgescholden. Dat zegt de gemeente Almere. De man had zijn laadkabel over de stoep liggen met een matje eroverheen. Vanwege nieuw beleid van de gemeente is dat sinds begin dit jaar niet meer toegestaan.

Door het nieuwe beleid moet iedereen met een elektrische auto bij een openbare laadpaal opladen. Alleen mensen met een invalidenparkeerplek kunnen een speciale kabelgoot aanvragen. Karia heeft zo’n parkeerplek en had de aanvraag gedaan. Hij dacht dat de kabel tot de aanleg over de stoep mocht liggen maar een handhaver van de gemeente Almere dacht daar anders over. Hij gaf Karia een boete.

De gemeente beslist nu de boete kwijt te schelden omdat op het moment van uitschrijven, de kabelgoot al was aangevraagd. De handhaver die de boete uitschreef was daar niet van op de hoogte. Eerder al was de boete ‘on hold‘ gezet.

Kabelgoot laat nog op zich wachten
Voor het aanleggen van de kabelgoot betaalde Karia eerder al 181 euro aan de gemeente. Na weken wachten is de gleuf nog niet aangelegd. De gemeente laat weten dat dit na de bouwvak gaat gebeuren.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant