Er komt een nieuwe woontoren in het Stationskwartier in Almere Stad. De toren wordt 109 meter hoog en is daarmee de hoogste flat van Almere om in te wonen. Naast de hoge toren is er nog een lagere toren van 74 meter. Er komen in totaal 831 woningen in de beide complexen.
Voor de bouw heeft de gemeente een uitzondering gemaakt op het bestemmingsplan. De nieuwe flat overschrijdt namelijk de maximale bouwhoogte, maar de gemeenteraad heeft er toch toestemming voor gegeven. Er is wel een voorwaarde gesteld. De nieuwe woontoren mag niet hoger worden dan het WTC in Almere. De WTC-toren is 120 meter hoog.

Het hoogste gedeelte krijgt 35 verdiepingen. Ook komt er voor de bewoners een parkeergarage van twee verdiepingen met daar bovenop een tuin. Het hoge gebouw wordt voor zowel jongeren, starters als senioren en zal in het segment middenhuur vallen. Initiatiefnemer Seinhuis laat weten dat niet alleen de woningen maar ook de woonlasten lager zullen uitvallen door het gebruik van onder anderen zonnepanelen. Ongeveer 320 van de 831 woningen in het lage gedeelte zijn straks bedoeld voor sociale huur, de Alliantie zal hiervoor verantwoordelijk zijn.

Het gebied rond Station Almere Centrum wordt de komende jaren getransformeerd naar een nieuwe wijk. Voor de bouw van de woontoren moeten twee kantoorpanden worden gesloopt. Als alles meezit start de bouw voor het einde van het jaar.

Enkel de VVD was in de gemeenteraad tegen, die vindt dat er te weinig parkeerplaatsen in het voorstel zijn opgenomen. Volgens de partij is Almere een stad waar je je eigen auto moet kunnen parkeren.

Comments are closed.