63

Aantal klachten over stadsreiniging Almere voor tweede jaar op rij verdubbeld

Het aantal klachten over de afdeling stadsreiniging in Almere is vorig jaar verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Waar er in 2019 nog 310 klachten kwamen over het afvalbedrijf van de gemeente, lag dit in 2020 op 657, dat schrijft de gemeente in een jaarverslag over klachten in 2020.

Volgens de gemeente gaan veel klachten over het niet nakomen van afspraken, bijvoorbeeld afvaldumpingen die niet op tijd worden opgehaald. De gemeente wijdt het afvalprobleem deels aan de coronacrisis. “Corona heeft veel invloed gehad op het werk van de stadsreiniging; het was een enorm druk jaar. De hoeveelheid afval steeg enorm.”

Toch is de stijging van de klachten over stadsreiniging niet nieuw. Een jaar eerder verdubbelde het aantal klachten ook. De gemeente schrijft dat de huidige processen rondom stadsreiniging vragen om een “grondige analyse.”

Ook het totaal aantal klachten dat bij de gemeente is binnengekomen is sinds 2013 verdubbeld. Dat zou “vrijwel helemaal” te wijten zijn aan de stijging van klachten over stadsreiniging.

Dit vind je misschien ook interessant