71

Henk en Gerda uit Almere hopen op hulp na door water verwoeste caravan

Het Almeerse echtpaar Henk en Gerda Sterrenburg zit in zak en as. Drie jaar geleden kochten zij na lang sparen een caravan. Afgelopen week overstroomde de camping in het Duitse dorpje Bollendorf, inclusief de caravan van de Almeerders. Het huis op wielen werd meegesleurd door de stroming en belandde tussen twee bomen. “Ik ben er echt kapot van”, zegt een geëmotioneerde Gerda.

Het nieuws over de ondergelopen camping kreeg Gerda vorige week donderdag. Een dag eerder werd zij 65 jaar. “Wij hadden deze caravan gekocht voor onze oude dag. Wij hebben er heel hard voor gespaard en ieder jaar koop je iets om de caravan nog leuker te maken. Ik hoorde het nieuws vlak na mijn verjaardag, dus dit was geen leuk verjaardagscadeau.”

“Alles is weg”

Volgens Henk is de schade enorm. “De caravan is total los en is niet meer te gebruiken. Hij kan niet eens meer achter de auto. De voortent, de stoelen en de magnetron, alles is weg.” Inmiddels hebben de Almeerders hun verzekering ingeschakeld om te kijken of en hoeveel vergoeding zij kunnen krijgen. “Wellicht dat we daarmee een oude caravan op de kop kunnen tikken.”

Gerda noemt het een geluk bij een ongeluk dat zij zelf niet in de caravan aanwezig was. “Wij zaten er gelukkig zelf niet in. We zouden net voor zes of zeven weken naar de camping vertrekken. Maar het doet pijn, ik kan alleen maar huilen want je hebt het echt zelf opgebouwd.”

Zoektocht naar nieuwe spullen

De twee kunnen nog van alles gebruiken om een nieuwe start te maken.  Op social media heeft Gerda een oproep geplaatst voor nieuwe spullen. Een aantal mensen biedt het echtpaar spullen aan ter vervanging. Sommige mensen hebben minder begrip voor de oproep. Zo zijn er reacties te lezen dat het echtpaar blij mag zijn dat het niet hun woonhuis is, zoals bij veel mensen in het gebied wel het geval is.

Henk geeft aan die reacties te begrijpen maar hoopt toch op begrip. “Die caravan betekent voor ons heel veel. Wij kunnen nergens naar toe want we hebben niet de financiële middelen om ver naar het buitenland op vakantie te gaan. Die caravan was er om er even lekker uit te kunnen, op drie uur rijden van huis. We hebben echt een paar jaar gespaard om dit te kunnen betalen.”

 

Dit vind je misschien ook interessant