70

Binnen drie jaar vuurverbod in Almere

In 2024 kan er niet meer geknald worden tijdens de jaarwisseling. Het college van burgemeester en wethouder heeft plannen om het afsteken van vuurwerk in Almere te verbieden. Dat blijkt uit de evaluatie van de oud en nieuw-viering dit jaar.

Ondanks dat er afgelopen jaarwisseling een landelijk vuurwerkverbod van kracht was, heeft dit niet geleid tot aanzienlijk minder vernielingen in de stad. De gemeente had een ’trendbreuk’ verwacht, maar nog altijd werd er voor een kleine 75 duizend euro vernield. Een jaar eerder was de schade 90 duizend euro. Ook de inzet van de brandweer en politie was gelijk aan voorgaande jaren.

De gemeente wil het afsteken van consumentenvuurwerk verbieden, maar schrijft in de plannen dat de verkoop niet aan banden kan worden gelegd. Daarbij ontstaat de rare situatie dat er wel vuurwerk verkocht wordt maar het verboden is om het af te steken. Ook tijdens het vuurwerkverbod van afgelopen jaarwisseling werd dit genegeerd door Almeerders, al werd er wel minder afgestoken, zo schrijft de gemeente.

Dit vind je misschien ook interessant