53

Almere zet eerste stap naar elektrische vuilniswagens

Almere heeft sinds kort een deels elektrische vuilniswagen rondrijden door de wijken. “De nieuwe duurzame vuilniswagen is gedeeltelijk elektrisch. Hij rijdt nog wel op biodiesel, maar volle afvalcontainers worden elektrisch geleegd”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De vuilniswagen is volgens de gemeente een stuk duurzamer dan de andere wagens die de gemeente in gebruik heeft. Het elektrische legen zou voor een vermindering van het dieselverbruik van 50 procent zorgen. “Voor Almere is dit nieuw, we hebben er nu één rondrijden.”

Aan de buitenkant is de vuilniswagen goed te herkennen. Op de zijkant is een grote foto van de Almeerse moeder en zoon Cindy en Dani te zien. Zij zetten zich in voor het project Almere Schoon. Bij dat project kunnen Almeerders zich aanmelden om gewapend met een afvalgrijper door de straten te gaan om zwerfafval op te ruimen.

Dit vind je misschien ook interessant