70

Stop op konijnenopvang

Meer dan 40 konijnen vangt het Dierenasiel Almere en daarmee is de opvang vol. Wie van zijn konijn af wil komt op een wachtlijst. Volgens Susan Koppies, verzorgster in het asiel, neemt het aantal konijnen in Nederlandse dierenasiels de laatste jaren steeds meer toe. “We hebben op dit moment zelfs minder katten dan konijnen, dat hebben we nog nooit meegemaakt.”

“Konijnen zien er heel lief en aaibaar uit. Maar er zijn er maar weinig die dat geknuffel fijn vinden. Ze kunnen dan gaan krabben of zelfs bijten, daarnaast is er ook een hok dat regelmatig verschoond moet worden.” Volgens de verzorgster zijn dat allemaal redenen om het dier naar het asiel te brengen. Daarnaast worden er dieren gebracht die gedumpt zijn en op straat worden gevonden.

Tuincentra
Vandaag heeft de Partij voor de Dieren een donatie ontvangen van Almeerplant om de konijnen die op dit moment in het asiel zitten te voorzien van voer, zaagsel en andere benodigdheden. In Almeerplant verkopen ze al vijf jaar geen konijnen meer. Iets waar Marjolijn Veenstra van de Partij voor de Dieren voor pleit.  “Je kan konijnen bij tuincentra zo makkelijk aanschaffen. Mensen zien dan zo’n lief konijntje maar denken er niet verstandig over na.” Volgens Veenstra moet er een stop op het verkopen van levende dieren in tuincentra.

Dit vind je misschien ook interessant