47

Rammen kinderopvang ‘geen gerichte actie’

De bestuurder die zondagavond met zijn auto tegen het kinderdagverblijf aan de Hildo Kropstraat in Almere aanreed had het niet voorzien op die locatie. “Het was geen gerichte actie”, zegt woordvoerder Serena Nijk van GO! Kinderopvang.

De zwarte Audi ramde eerst een hek en kwam toen tegen het gebouw tot stilstand. Er was op dat moment niemand op de locatie aanwezig en er vielen geen gewonden. Wel raakte de gevel beschadigd. De politie meldt dat er een ruzie vooraf ging aan het incident. Waarom de wagen tegen het gebouw reed, is nog niet duidelijk. De inzittenden zijn meegenomen naar het bureau.

“Gisteravond is er een bouwkundig onderzoek geweest en het gebouw is veilig. Er is ook schade binnen, daarom hebben we een groep moeten verplaatsen naar een andere ruimte,” vertelt Nijk. Het gaat volgens haar om breuken in de muur waardoor het metselwerk van de muren is gekomen. Ook liggen er losse stenen en puin.

Geen grote onrust
Nijk: “Gelukkig kunnen we gewoon open en hebben we voor alle kinderen plek. We hebben gisteravond gelijk contact gehad met alle ouders en laten weten welke aanpassingen er nodig zijn. Iedereen is wel geschrokken maar omdat het geen gerichte actie was heerst er geen grote onrust.”

De politie doet onderzoek naar het incident. De eigenaar van het pand zal de schade in overleg met de verzekering herstellen. Hoe lang dat gaat duren is niet duidelijk.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland

Dit vind je misschien ook interessant