50

Oud-Almeerse kampt met waterschade in Limburg

Limburg is op dit moment als rampgebied verklaard. De waterschade is daar enorm. Zo ook voor de oud-Almeerse Denise van Gelder. Zij verhuisde in december naar het Zuid-Limburgse Mechelen. “Het voelt bijna alsof we weer in Almere zijn, zoveel water.”

Voor van Gelder is het dubbel pech. Het huis waar zij verblijft en haar nieuwe huis hebben beide waterschade. “Mijn vriend en ik zijn ons eigen huis aan het verbouwen en wonen tijdelijk bij mijn schoonouders. In ons huis lekt het dak en heeft de kelder waterschade. Bij mijn schoonouders staat de hele tuinkamer onder het balkon blank.” De inboedel voor het nieuwe huis van van Gelder die in deze kamer stond is dan ook verloren gegaan.

van Gelder heeft het geluk dat haar nieuwe huis op een heuvel staat, de rest van het dorp heeft het volgens haar zwaarder te verduren. “Een klein riviertje dat normaalgesproken rustig door het dorp stroomt, werd opeens een kolkende rivier die alles meenam. Veel mensen moesten hierdoor evacueren.” Volgens van Gelder reageren veel mensen in het dorp vol ongeloof. “het is best heftig dat je niet meer van het ene naar het andere huis kan lopen omdat alles onder water staat.”

Het water in Mechelen is sinds vandaag gezakt. “We zijn op dit moment het water uit de tuinkamer aan het wegpompen.” Hoe groot de schade zal zijn weet van Gelder nog niet. “Vandaag gaan we met een grote schoonmaak beginnen.” Spijt van de verhuizing heeft van Gelder gelukkig niet.

Dit vind je misschien ook interessant